Sergio Gil 

     Sergio Gil, Cornellà 1976. Li agrada presentar-se com a taverner de temes socials. Llicenciat en Història Contemporània  per la Universitat de Barcelona i creador de Gastropología, disciplina inspirada  en la metodología de la Antropología social i cultural. Va completar els seus estudis amb diversos postgraus  i un màster oficial en Etnografia Cultural. President de Barcelona Restaurants Sostenibles.

     Empresari gastronòmic, professor universitari i  cap de cuina i director del Grup Taberna i Cafetín Barcelona, són d’especial interès els seus treballs sobre l’ESPAI-BAR com a element estructurant. Conceptes com la funció de la barra, el paper de l’Amfitrió Flotant, la petjada o la marca, formen part de la seva aportació a la disciplina.

     Col·labora com a tècnic assessor i conferenciant en diferents escoles d’hostaleria com el Basque Culinarly Center (Universitat de Mondragón), el CETT (Universitat de Barcelona), E.S.H.O.B. (Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona),  Gremi de Restauració de Barcelona, Mercabarna, Alimenaria / Hostelco, HIP Madrid …

     Actualment presideix BRS (Barcelona Restaurants Sostenibles). Cursos pioners en sostenibilitat integral amb el recolçament de l’Ajuntament de Barcelona i Mercats Municipals.

Antropologia de bar

Sergio Gil, el seus pensaments, treballs i investigacions en un sol blog.